Referenser

hammerhanborglogga

Åsa Falkman, grundare och delägare i konsultbolaget Hammer & Hanborg som omsätter cirka 80 miljoner, med 25 anställda på kontoren och ca 70 uthyrda konsulter. Samarbetet med Marie Ivarsson inleddes 1996, dvs redan innan Frank & Ivarsson Redovisning grundades.

– Företaget fungerar som vår praktiska ekonomiavdelning. De sköter all löpande redovisning, löner och all rapportering till myndigheter, så att vi kan fokusera på vår kärnverksamhet. Även våra konsulter som jobbar ute hos kunder vänder sig direkt till Frank & Ivarsson för frågor om t ex lönebesked. Vi har samarbetat länge och de sköter ekonomin för hela vår svenska verksamhet, men samarbetar även med vårt norska bolags bokhållare. För oss är detta en väldigt smidig lösning.

– De är plikttrogna, lättsamma och lätta att få kontakt med, även när det är bråttom och vi behöver få snabba besked. Dessutom arbetar de proaktivt och påtalar saker vi kan förbättra eller vara uppmärksamma på.

– En annan fördel för oss är att vi är en stor kund för dem, hos ett stort företag skulle vi vara en liten kund.

 

TT-miljö

Birgitta Lundahl, delägare i TT-miljö AB,  ett litet skånskt miljöföretag som bland annat arbetar med montering och service på filter i dagvattenbrunnar för förebyggande syfte.

– Bokföringen är viktig! Vi känner ett stort förtroende för Frank & Ivarsson som vi har arbetat med sedan 2009. Vi fakturerar och betalar fakturor, resten tar de hand om. – När vi lämnar något i deras händer då vet vi att de tar hand om det så det blir rätt och vi får alltid svar på våra frågor. De sköter alla kontakter med olika myndigheter som skatteverket och det sparar vi mycket tid på.

– De känns trygga och tar ansvar, de är väl uppdaterade om vilka nya regler som gäller, de går på kurser om moms och skatter – och så är de dessutom ett glatt gäng där man kan prata med vem som helst.